viernes, 20 de abril de 2012

Nota de Premsa

El Banc del Temps de Dosrius dóna a conèixer el seu projecte.

Les properes presentacions es faran el 2 propers diumenges 22 i 29 d'abril, a les 11:30, a Canyamars i Dosrius respectivament.


Dosrius – 19 d’abril de 2012. El Banc del temps de Dosrius acaba de néixer al mes de març, dins el marc de l’associació Ateneu Cultural i Social- Espai Solidari Fabià Estapé. Aquest nou projecte té com a objectiu cobrir les necessitats que tenen el ciutadans de Dosrius, en diferents àmbits i necessitats, creant xarxes de suport i cohesió social i fomentat el veïnatge i la relació inter- generacional.
El Banc del Temps de Dosrius està vinculat amb diverses entitats, col·lectius i persones del municipi de Dosrius. El projecte està obert a la lliure participació de les persones que ho desitgin, a través d’una inscripció i posterior entrevista. Totes les persones tenen coneixements, habilitats i serveis que oferir i demanar, per tant, cadascú ofereix allò que coneix o li agrada fer i a canvi pot demanar serveis d'altres socis i sòcies.
El Banc del Temps és una modalitat de banc que funciona sense diners, donat que únicament es pot ingressar temps, que es retira en el moment de ser utilitzat. La unitat d’intercanvi és l’hora, independentment del servei que s’ofereixi o es rebi. Una persona diposita unes hores de temps oferint un servei que vol donar i, a canvi, pot demanar temps d’altres persones per resoldre necessitats diàries, rebre formació, etc. Així doncs, el servei que es realitza es remunera, però no amb diners, sinó amb hores, per tant, no és un projecte de voluntariat. La voluntat del Banc del Temps és facilitar l’intercanvi de serveis entre persones, sense relació prèvia, dins un àmbit local. Aquest nou banc es gestionarà mitjançant una web i una secretària que gestiona i coordina els treballs oferts i demandats per part del col·lectiu dels membres inscrits.
El Banc del Temps de Dosrius compta amb la coordinació i assessorament de diferents especialistes i bancs dels temps d’arreu de l’Estat, entre d’altres,  Julio Gisbert, Pablo Lidoy, del Banc del Temps Pont de Dimoni de Girona, així com diversos membres de la Fundació Aldauri de Bilbao, que faciliten, mitjançant un conveni, el software de gestió i la pàgina web.
Contacte:
Silvestre Moreno 639349603  Loren Pacheco 645930581

AGENDA PRESENTACIONS BdT Dosrius
·         El diumenge 22 d’abril a les 11:30 h. Antigues escoles de Canyamars.
·         El diumenge 29 d’abril a les 11:30 h. Ajuntament vell de Dosrius



Veure PDF
Veure DOC

No hay comentarios:

Publicar un comentario