domingo, 29 de diciembre de 2013

Resenya Concert Solidari La Porta dels Somnis





Ahir vam poder gaudir d’un concert magnífic, magnífic pel grup que va participar per fer-nos gaudir d’una hora ¼ de bona música, música càlida, propera, amb sentiments, sons i lletres que arriben al cor, que et envolta i no pots deixar de emocionar-te. Parlem, si, de La Porta dels Somnis, Jaume i Uri, els germans Saltors, que acompanyen magistralment amb les seves guitarres acústiques a la immensa veu de la Virginia Martínez.


Eren les 20:00 h del dissabte a l’Església de Sant Iscle i Sta. Victoria, s’havien fet les proves de so, tot a punt, però un problema, la Virgi, no es trobava be, ja tenia símptomes de estar fotuda ( malestar general, fredor, mal de cap). Tenien al davant un greu problema, tota la gent preparada per veure el concert, el concert solidari per recapte d’aliments, molts bons recollits, i un objectiu que perillava. Davant això, des de l’organització li vàrem plantejar si es trobava millor, i es recuperava una mica més, tiraven endavant, però que ella tenia l’ultima paraula.


A las 21:00 h després de diferents remeis de xoc, i un cos formidable, la Virgi poc recuperar-se i plantejar-se tirar endavant el concert. A mesura que aquest concert avançava anava recuperant, amb el suport del públic i l’ambient solidari, tot la resta és a l’abast dels que vàrem poder trobar-nos a l’Església, difícilment de narrar, i de reproduir.

No va ser aquesta l’única dificultat que ens vàrem trobar per enllestir el concert, des de errors en la publicitat, manca de raonable divulgació, coincidències amb d’altres activitats, poca implicació en general de la ciutadania (possiblement per poca informació, massa activitats equivoques, etc) davant un objectiu com aquest. Assumint els nostres errors, esperem que ho facin d'altres, l'objecte era poder estendre el valor de la solidaritat amb els mes desfavorits, no com a suplantadors de l’Estat i les administracions competents, si no com a afavoridors de creació de teixit social per respondre a situacions de calamitat com la que es produeix en aquest moments.


Al inici del concert els organitzadors vàrem fer unes paraules per transmetre el objectiu de cadascunes de les entitats, Ateneu Cultural i Social Espai Solidari 2 rius, el Banc del temps, l’ Associació de Veïns de Can Massuet, i la Creu Roja d’Argentona, Òrrius i Dosrius, amb la col·laboració fonamental de mossèn Jaume Abril que ha facilitat l’espai idíl·lic de l’església de Sant Iscle i Sta. Victoria. Un espai que tant els musics com el públic va ressaltar com a excepcional, que va poder crear un ambient de simbiosi  entre tots dos.




Hores d’ara el total dels bons recollits pujant quasi als 300€ que aniran íntegrament a la compra del pack bàsic d’aliments que Creu Roja facilitat a les famílies. Fins al final de setmana es podem seguir adquirint aquest bons donatiu de 3€.

Us donen les gràcies a tots, un reconeixement molt especial a la Virginia Martinez, com a artista i com a persona, pel seu esperit de superació, de com va fer pujar la temperatura del concert i amb això enfortir a la gent que va fer possible el concert.




No hay comentarios:

Publicar un comentario